NAJLEPSZE W POLSCE- konkurs us��ug
STATUETKI
HIPOLITA OTRZYMAŁY FIRMY:
Mech-Rol-Plast Sp. z o.o.
ul. Borecka 56, 63-720 Koźmin Wlkp.
Za: Produkcję wysokiej jakości materiałów
na bazie tworzyw sztucznych w 50-lecie działalności firmy
Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Poznaniu
ul. Gajowa 10, 60-959 Poznań
Za: Prowadzenie gospodarki leśnej na poziomie europejskim
www.poznan.lasy.gov.pl
STATUETKA
LAURUS AUREUS
Muzeum – Zamek Górków
ul. Wroniecka 30, 64–500 Szamotuły
Za: Kultywowanie i upowszechnianie tradycji
oraz kultury w 60-tą rocznicę działalności
www.zamek.org.pl
CERTYFIKATY
OTRZYMAŁY FIRMY:
AMY Spółka z o.o. Spółka komandytowa
ul. Nowocmentarna 9, 41-300 Dąbrowa Górnicza
Za: Elementy i komplety tekstylnego
wyposażenia łóżeczka i pokoju niemowlęcego
www.amy.com.pl
Sanatorium Uzdrowiskowe „BAŁTYK”
ul. Rodziewiczówny 1, 78-100 Kołobrzeg
Za: Wysoką jakość usług sanatoryjnych
na poziomie europejskim
www.subaltyk.pl
Miejska Biblioteka Publiczna
im. Marii Dąbrowskiej w Słupsku
ul. Grodzka 3, 76-200 Słupsk
Za: upowszechnianie i promowanie czytelnictwa
oraz animację kultury
www.biblioteka.slupsk.pl
Wielkopolskie Centrum Pulmonologii
i Torakochirurgii im. Eugenii i Janusza Zeylandów
ul. Szamarzewskiego 62, 60-569 Poznań
Za: Nowoczesne metody leczenia w chorobach płuc
www.wcpit.pl
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Garwolin
ul. Ogrodowa 17, 08-410 Wola Rębkowska
Za: Twaróg garwoliński tłusty
oraz twaróg garwoliński półtłusty
www.osmgarwolin.pl
Powiatowa Biblioteka Publiczna w Kępnie
ul. Sienkiewicza 26 A, 63-600 Kępno
Za: Promowanie twórczych dokonań mieszkańców
regionu oraz działania na rzecz czytelnika niepełnosprawnego
www.bibliotekakepno.pl
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Rolnoczo-Sadownicze Gospodarstwo Doświadczalne Przybroda
Przybroda, ul. Parkowa 4, 60-090 Rokietnica
Za: Naturalnie mętny 100% sok jabłokowy
www.up.poznan.pl/przybroda
Kurier Lokalny
Plac Żołnierza 2, 64-000 Kościan
Za: Gazetę „Kurier Lokalny”
www.kurierlokalny.com
„SOBIK” Zakład Produkcyjny Sp. z o.o. sp.k.
ul. Stalmacha 43, 43-430 Skoczów
Za: Masło extra osełka górska 300 g
www.sobik.com.pl
SAVITOR Sp. z o.o.
Piekary, ul. Jagodowa 6, 62-200 Gniezno
Za: Cukierki krówki
www.kuhbonbon.de
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa
Za: Kaszki NESTLÉ mleczo-ryżowe
www.zdrowystartwprzyszlosc.pl
Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu
ul. Kolejowa 63, 98-300 Wieluń
Za: Twarożek kanapkowo-sernikowy „Mój Ulubiony”
www.sdmwiel.pl
Zakłady Mięsne Mielczarek Sp. z o.o Sp. Komandytowa
ul. Komornicka 22/24, 62-052 Komorniki
Za: Pasztet wędzony
www.zmmielczarek.pl
Kapela „Kombinatorzy” i Mieczysław Góra
Gminny Ośrodek Kultury w Budzyniu
ul. Dworcowa 29, 64-840 Budzyń
Za: Kultywowanie wielkopolskiego folkoru
Wągrowiecka Oficyna Wydawnicza Sp. z o.o.
ul. Janowiecka 1, 62-100 Wągrowiec
Za: „Głos Wągrowiecki” Tygodnik Ziemi Wągrowieckiej
Poznańska Wytwórnia Produktów Spożywczych
„PEGAZ” Sp. z o.o.
ul. Wołczyńska 46 / 48, 60-167 Poznań
Za: Musztardy „Pegaz”, majonez delikatesowy
Aktualności
XXXVI Edycja
Konkursu
„Najlepsze w Polsce”
„The Best in Poland”...
Stale jeszcze trwające obostrzenia związane z pandemią zaważyły na organizacji kolejnych edycji Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów i Usług „Najlepsze w Polsce” – „The best in Poland”, oraz na zwoływanej tradycyjnych Gali, podczas których uzyskane przez producentów i usługodawców Certyfikaty były wręczane. Wręczenie Certyfikatów za rok 2020 odbyło się w kameralnym, zamkniętym gronie tak, jak tego wymagały przepisy sanitarne. Taka sytuacja jest dla organizatorów Konkursu Jakości Produktów i Usług, jak i dla producentów i usługodawców biorących udział w konkursie bardzo stresująca i uciążliwa, a do tego jest w sprzeczności z potrzebami producentów i usługodawców, jak i konsumentów. Pierwszym zależy na pozyskiwaniu wiecej klientów i zwiększaniu sprzedaży, drugim – na znajdowaniu na rynku produktów i usług oferowanych przez polskie firmy. Wszystkoto razem koresponduje z oczekiwaniem, że w coraz większym zakresie musimy jako konsumenci wspierać rodzimy sektor gospodarczy - produkcyjny i usługow, aby. umacniać trendy odbudowy „zniszczeń gospodarczych” spowodowanych lockdown’em, pandemią i rygorystycznymi ograniczeniami sanitarnymi.